Автобусни билетиБукурещ - Разград

Изберете дата, за да купите автобусен билет Букурещ — Разград

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Букурещ — Разград на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Букурещ до Разград?

Букурещ се намира на 154км северно от гр. Разград. Движейки се по автомобилен път DN5B и път 2, разстоянието между гр. Букурещ и Разград може да бъде изминато за около 2часа и 40 минути.

Информация за автогарите:

Автогарата в Букурещ се намира на адрес: Autogara Filaret, Strada Doctor Constantin Istrati, București, Румъния. Автогарата в гр. Разград се намира на адрес: бул. „Априлско въстание“, 7200 Разград;

Как да стигнете до автогарата в Букурещ?

Автогарата в гр. Букурещ се намира на около 500 метра от сградата на общината. Ако продължите посока запад от лявата си страна ще видите и автогарата.

В района на автогарата има градски транспорт, таксита, закусвални и места за закупуване на храна и кафе

И двете автогари са модерни и разполагат с информационно бюро, зала за изчакване на автобусите, кафенета и закусвални.

С кой автобусни компании може да пътувате между Букурещ и Разград?

Автобусните компании, които предлагат транспортни услуги между Букурещ и Разград са:

ПЕГАСУС-ГРУП ЕООД

Автобусите на транспортна фирма ПЕГАСУС-ГРУП ЕООД пътуват всеки ден, началната спирка е Отопени в 04:00ч.; В 04:25ч. автобусът пристига в Букурещ и в 04:30ч. тръгва посока Разград; Цената на билета е 22лв. Часът на пристигане е 07:05ч.

АМИГОС БУС ЕООД

Автобусите на тази транспортна фирма пътуват само в четвъртък и пристигат в Букурещ в 05:35ч. имат 5 минутен пресотй след което тръгват посока Разград в 05:40ч. В разград пристигат в 08:05ч.

ОРЛАН

Автобусите на транспортна фирма „Орлан” пътуват в Понеденик и Петък, като пристигат в Букурещ в 00:00ч. и тръгват в 11:30ч. посока Разград. В разград стигат в 00;00ч.

ФЛИКСБУС СЕЕ

Автобусите на ФЛИКСБУС СЕЕ пътуват всеки ден. Часът на тръгване от Букурещ е 21:30, а часът на пристигане в Разград е 00:55ч; Транспортна фирма ФЛИКСБУС извършва транспортни услуги от Понеделник до Неделя.

Какво може да видите в Букурещ и Разград

Столицата на Румъния е най-големият град в страната, един от главните туристически пунктове, както и най-важният културен, финансов и търговски център на карпатската република. Някои от най-известните забележителности в града, които туристите не пропускат да посетят, включват:

Триумфалната арка в центъра на града, построена в памет на войниците, които са се сражавали в Първата световна война; площадът на Революцията, Старият княжески съд и църквата, Дворецът на парламента и Румънският атенеум.

Други интересни кътчета в града са също и историческият център на Букурещ, познат още като районът Липскани, както и паркът Карол I. В града могат да бъдат посетени и множество интригуващи музеи.

Разград

В разград също има много забележителности, които биха събудили интерес у неговите посетители. Част от тях са:

Художествената галерия “Проф. Илия Петров

Открита е през 1972 година. В нея се съхраняват около 2080 творби на изкуството на световноизвестни български и разградски художници (Драган Данаилов; Коста Петров, Максим Цанков; Георги Йорданов).

Регионален исторически музей

Разград Анание Иванов Явашов поставя началото на Разградския исторически музей. През 1887 година са направени първите разкопки в задната част на Хисарлъшката крепост. Целта на музея е да издива, съхранява и изучава старините в Разград и околностите.

Часовниковата кула

Направена е през 1764 година и е реставрирана през 1864 година. Намира се в центъра на града. Висока е 26,15 метра и е построена от тревненския майстор Тодор Тончев. Часовниковата кула е символ на град разград. Характерното за нея е, че притежава дъгообразни корнизи и куполният покрив я доближава до църковната архитектура.

Момина чешма

Направена е през 1885 година. Намира се в центъра на град Разград. Има скулптурна фигура на млада жена в антично облекло, която носи на рамото си съд за вода.