Автобусни билетиБукурещ - Шумен

Изберете дата, за да купите автобусен билет Букурещ — Шумен

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Букурещ — Шумен на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Букурещ до Шумен?

Букурещ се намира на 202км северно от гр. Шумен, разстоянието се изминава за около 2 часа и 45 минути с автобус или лек автомобил.

Автогарата в гр. Букурещ се намира на адрес : Autogara Filaret, Strada Doctor Constantin Istrati, București, Румъния.

Автогарата в гр. Шумен се намира на адрес Южна промишлена зона, Шумен.

В близост до двете автогари има кафенета, магазини, паркинги, градски транспорт, кафенета и закусвални.

Автогара гр. Шумен е на два етажа. На първия етаж има гардероб за багаж. Заплаща се 0.80 лв. на час и един брой чанта ли куфар. Отстрани на втория етаж има барче “ Трите петици “. Много е приятно с маси на открито ! Отстрани на автогарата има тоалетни , намиращи се точно до подлеза.

Автобуси пътуващи от Букурещ до Шумен

Транспортните фирми, които пътуват в направление от Букурещ до Шумен са:

ПЕГАСУС-ГРУП ЕООД

Автобусите на транспортна фирма ПЕГАСУС ГРУП ЕООД тръгват от начална спирка ОТОПЕНИ в 04:00ч. и пристигат в крайна спирка Шумен в 07:40ч.

Автобуси на фирма Пегасус ГРУП ЕООД също тръгват и в 15:30ч. и пристигат в гр. Шумен в 19:30 Транспортна фирма ПЕГАСУС- ГРУП ЕООД пътува всеки ден без изключения.

АМИГОС БУС” ЕООД

Е транспортна фирма, която извършва превози само в Чертвъртък. Автобусите пристигат в Букурещ в 05:35 и тръгват посока Шумен в 05:40ч. В гр. Шумен пристигат в 08:55ч.;

ОРЛАН

Транспортна фирма Орлан има автобуси само в дните – Понеделник и Петък, като тръгва от Букурещ в 05:40 и пристига в гр. Шумен в 08:55ч.

ФЛИКСБУС СЕЕ

Автобусите на фирма ФЛИКСБУС СЕЕ пътуват посока Букурещ  Варна, като предпоследната спирка е гр. Шумен. Тръгват от Букурещ в 21:30 и пристигат в Шумен в 01:55ч.

Забележителности в Букурещ са:

Дворецът на парламента (Palatul Parlamentului)

Построен по време на режима на Чаушеску, Дворецът на парламента е най-известната румънска сграда. Може да се включите в тур из сградата. Пищните стълбища и пълните с полилеи стаи, предоставят завладяващи гледки.

Район Липскани (Strada Lipscani)

Това е историческият център на Букурещ, който е запазил чара на стария град. Намира се между Калеа Виктореи (Calea Victoriei), бул. Братяну (Bratianu), бул. Царица Елизабета (Regina Elisabeta) и река Дъмбовица.

Колекцията от калдъръмени улички приютява множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града.

Букурещкия университет

В добавка към това, че е център на интелектуалните и политически събития в Букурещ и главно място за срещи, университетът има и драматична история

Какво може да видите в Шумен

Парк „Кьошковете“ Разположеният в подножието на Шуменското плато парк е оформен през 1897 г. под ръководството на лесовъда Торишков с липови и кестенови дървета. По-късно се залесява с черен бор, смърч, ела, габър, клен и бук.

Мемориален комплекс „Създатели на българската държава”

Комплексът се намира на 6 км от град Шумен, на 450 м надморска височина. Разположен е на хълма Илчов баир, на територията на природен парк Шуменско плато.

ИАР ”Шуменска крепост”

Историко-археологическият резерват „Шуменска крепост“ е разположен на 6 км от града, на територията на ПП “Шуменско плато“. Най-ранните следи от живота са от ХІІ в. пр. Хр.