Автобусни билетиБургас - Истанбул

Изберете дата, за да купите автобусен билет Бургас — Истанбул

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Бургас — Истанбул на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Бургас до Истанбул?

Разстоянието между Бургас и Истанбул е 332 км и се изминава за около 4 часа и 15 минути с автобус по главен път Е87 и Аврупа Отойолу/Е80.

Адресът на автогара Юг в гр. Бургас е: пл. „Царица Йоанна“, 8000 Бургас Център, Бургас

Адресът на автогарата в Истанбул е: Altıntepsi Mh., 34035 Bayrampaşa/İstanbul, Турция

Как да стигнете до автогарата в гр. Бургас?

Начините за достигане до автогара „Юг” в град. Бургас са много и разнообразни. Ако искате да използвате градски транспорт, може да достигнете до автогарата с някой от следните автобусни номера: Б12,17 или 15.

Ако се намирате близо до Терминал 2 може да използвате автобус номер 15, от красивият хотел Виктория също може да взмете автобус номер 15.

Кои са най-близките спирки до автогарата в Бургас?

Най-близките спирки до автогарата в гр. Бургас са както следва: Терминал Юг, цар Петър и транспортната болница. Те са на около 300м разстояние от гарата.

Автогарата в Бургас

Автогарата в гр. Бургас е изключително модерна. През нея на ден минават хиляди души и тя дава възможност за пътуване както в така и извън България. Около нея има разнообразие от магазини и места за хранене. Около нея има спирки на градски транспорт, таксита.

Други големи градове около Истанбул

Други големи градове около гр. Истанбул са Султанбейли, Гебзе, Бююкчекмедже и други. Всички те имат своите забележителности и красоти, които си струва да бъдат видени.

Кога пътуват автобуси по направление от Бургас до Истанбул?

От автогара „ЮГ”:

Бургас – Истанбул - “Метро” – 12.30; 23.30 - “Нишикли” – 13:00; 15:00; 23.59 - “Юнион Ивкони” – 23.35

От Автогара „Запад” не пътуват автобуси до Истанбул.

Автобусите пътуващи от Бургас до Истанбул са автобусите на Юнион Ивкони. Те пътуват по това направление, като тръгват от 23:45 и пристигат в 07:30ч., цената на билета е 30лв, която е най-ниската цена за еднопосочен билет.

Какви забележителности може да видите около и в Истанбул?

Истанбул е огромен, необятен и красив град. Той е най-населеният и най-големият град в Турция, като преди години е носил името Константинопол. Изключително богат и красив както от към архитектура, така и от към природни дадености и забележителности.

В гр. Истанбул има много забележителности, част от които са:

Дворецът Топкапъ – който представлява уникален дворец, с внушително размери, красива архитектура, съхранена история и много и интересни неща, които могат да се видят вътре.

В двореца има над 40 стаи, които са отворени за посетители и могат да бъдат разглеждани Разполага с много дворове, всеки от които е уникален сам по себе си, има различни декорации, фонтани и други.

Синята джамия е друга забележителност, която е изключително красива и елегантна. Обградена е с 6 минарета и красива декорация.

Археологическият музей на Истанбул е друга забележителност, която задължително трябва да разгледате ако посещавате града. В нея се съхранява историята на града, още от александър Велики.

Хиподрума е друга забележителност, красива и величествена. Там са се провеждали надбягвания с колесници.

Аквариума в Истанбул е друга красива забележителност, той привлича хиляди деца и туристи всяка година. В него може да се видят разнообразни морски и океански обитатели като различни видове риби и други водни създания.

Освен това, аквариума в Истанбул предлага на своите посетители и възможността да се гмуркат и да видят от близо красотата му от близо.