Автобусни билетиБургас - Плевен

Изберете дата, за да купите автобусен билет Бургас — Плевен

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Бургас — Плевен на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Бургас до Плевен?

Разстоянието между Бургас и Плевен е 333км и се изминава за около 4 часа и 2 минути с автобус по автомагистрала.

Адресът на автогара Запад в гр. Бургас е: ул. “Марица” № 2 (зад БИЛА Трапезица)

Aвтогарата в гр. Плевен се намира на адрес: пл. Иван Миндиликов 7, 5805 Плевен

До автогара „Запад” може да стигнете от квартал Изгрев с автобус 11 за около 22 мин, от ЖП гарата с автобус 11 за 10 мин, от квартал Бадемите за 20 минути с автобус Б1 и 11. До автогара „ЮГ” може да стигнете чрез:

Автобусите с номера Б12, 17, 15 пътуват и минават през автогарата, а ако хванете автобус 15 от Терминал 2 това ще Ви отнеме около 36 минути.

Ако хванете автобус от кафе Коста ще пътувате близо 40 минути, а от кафе Модера около 37 минути.

Спирките, които се намират на най-близко разстояние от автогарата в гр. Бургас са терминал Юг, Цар Петър, Транспортната болница.

Кои автобусни компании пътуват от Бургас до Плевен?

Автобусите по това направление пътуват от автогара Запад.

Автобусите, които се движат по направление Бургас – Плевен са автобусите на транспортна фирма Юнион Ивкони, те пътуват по това направление всеки ден от 15:00ч. Тръгват от сектор 2. Цената на билета варира между 25лв и 30лв, а времето на пътуването е близо 9 часа.

Автогарата в гр. Плевен

Автогарата в гр. Плевен разполага с удобни места за почивка и чакане на автобусите. В близост до нея се намират магазини, закусвални, таксиметрови спирки, автобусни спирки и други.

Автогарата разполага с безплатен интернет и тоалетна за посетителите си.

Освен с автобус, разстоянието между Бургас и Плевен може да бъде изминато и с влак. Влаковете, които се движат по това направления тръгват от ЖП гарата в гр. Бургас в 07:50ч., 09:50ч., 15:25ч., 22:50ч. а продължителността на пътуването с влак от Бургас до Плевен е около 10 часа и 20 минути.

Град Плевен е град в северната част на България. Той се намира в Дунавската равнина а в близост до него се намират градовете Велико Търново, Враца, Монтана и Русе.

В близките до Плевен градове също има много и разнообразни забележителности, както и исторически и културни места, които си струва да бъдат видени.

Велико Търново е града с най-стара история, предлагащ на посетителите и жителите си уникални исторически паметници, гледки и места, които да посетят.

Какви забележителности може да видите около и в Плевен?

В град Плевен може да бъдат видени изключително много и разнообразни забележителности. Ако сте за пръв път посетител на града, може да започнете вашата обиколка с Мавзолеят на Св.

Георги – Той е символ на загинатлите в руско-турската освободителна война, голям и красив храм изрисуван с различни икони и имената на загиналите войници и офицери.

Друга забележителност в гр. Плевен е Скобелевият парк - този парк е кръстен на ген. Скобелев, в памет на загиналите за свободата на България.

В този парк има много останали реликви както и изключително много и разнообразни растителни видове. Красиви дървета, цветя. Водната каската е друга забележителност в гр. Плевен.

Тя представлява огромна съвкупност от водопади и фонтани, имащи обща площ над 10дка. През нощта те светят и струят, създавайки красива и романтична атмосфера.

За любителите на изкуството гр. Плевен предлага интересни места за посещаване. Такова място е художествената галерия на Илия Бешков – Галерия, основана преди повече от 60 години и с обща площ над 2000кв.м. В нея се помещават и съхраняват над 5900