Автобусни билетиБургас - Сливен

Изберете дата, за да купите автобусен билет Бургас — Сливен

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Бургас — Сливен на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Бургас до Сливен?

Разстоянието между град Бургас и град Сливен е 114км и се изминава за около 1 час и 14 минути с автобус по автомагистрала „Тракия” А1

Адресът на автогара Запад в гр. Бургас е: Адрес: ул. “Марица” № 2 (зад БИЛА Трапезицаа автогарата) Сливен Център, Сливен

Как да стигна до автогарата „Запад” в гр. Бургас?

До автогара Запад (Бургас) може да достигнете с обществен транспорт по следните линии: Автобус: 11 или т1.

  • Тръгвайки от Одрин на 400м или 5 минути пеша.
  • Ако тръгнете от Трапезица е на 500м.
  • Ако тръгнете от Победа - 630м – 10 минути

Кои са най-близките спирки до Автогара Юг?

До автогара Юг в гр. Бургас има много спирки,най-близките от които са:

  • Терминал Юг на 138 метра.
  • Цар Петър на 246 метра
  • Транспортна Болница на 265 метра.
  • Булаир е на 458 метра.

Кои автобусни компании пътуват от Бургас до Сливен?

По линия Бургас – Сливен – В. Търново пътуват следните автобусни компании. Автобусите в посока Сливен се движат от т автогара „Запад” и са както следва:

„М-БУС” – 07:30** „Алекс О.К.” – 13:30 „Юнион Ивкони” – 12:30,15:00,16:30

линия Бургас – Карнобат – Сливен “РИК” – 14:30; 17:10 “М-БУС” – 10:30

Цените на билетите варират от 5 до 10лв в зависимост от това дали ползвате някакви отстъпки. Има отстъпки за ученици, студенти, възрастни хора.

Как да стигнете с влак Бургас до Сливен?

Влаковете, движещи се по направление Бургас - Сливен, пътуват в следните часове: 08;20ч., 09:50 ч., 11:50 ч., 14:30 ч., 17:50 ч., 19:50 ч., 22:50 ч. а продължителността на пътуването е в рамките на 2 часа. Цените на билетите са около 7лв.

Кои градове се намират в близост го гр. Сливен

В близост до гр. Сливен се намират градовете Ямбол, Нова Загора, Карнобат, Котел и Айтос, всички те са имат богата култура, особено гр. Котел, който се смята за един от възрожденските градове на България.

В тези градове има много забележителности, които могат да бъдат разгледани.

Автогарите в Бургас и Сливен са нови и съвременни, разполагат с интернет, климатизация а в близост се намират магазини, търговски центрове и всякакъв вид транспорт.

Какви забележителности може да видите около и в Сливен?

Гр. Сливен е изключително красив град, намиращ се на пътя за морето. Ако имате път към бургас или варна задължително се отбийте и в гр. Сливен, за да разгледате неговите природни красоти, архитектурни забележителности и красива природа.

Сливен е градът известен като градът на стоте войводи, сините камъни, текстила и сливенската перла – обичана ракия от цяла България.

Сред най-предпочитаните забележителности, подходящи за разходка и прекарване на свободното време е местността сините камъни. Тя представлява голям парк, който има надморска височина от 300 до 1000м, разполага с лифт и много и разнообразни растителни и животински видове.

Друга интересна забележителност в гр. Сливен е къщата Миркович, която е изградена от майстори преди 2 века, а сега е музей на с културно значение.

Друга забележителност в гр. Сливен е Църквата Свети Димитър, която на външен вид изглежда доста обикновено, но от вътре е изключително красива и богата.

Крепоста Туида е друга забележителност в гр. Сливен. Тя е била използвана в продължение на стотици години още от римско време. От Крепостта Туида се откриват величествени гледки.. Музеят на текстилната индустрия е друга забележителност в гр. Сливен.

Той е изключително интересен и в него може да се види как се е развивала текстилната индустрия през вековете.

Освен това, в този музей има много интереси старинни предмети и антики – част от които са различни станове използвани от преди стотици години за тъкане на дрехи, машини за производство на прежда и много други.