Автобусни билетиЛетище-Букурещ-Отопени-Хенри-Коанда - Варна

Изберете дата, за да купите автобусен билет Летище Букурещ Отопени Хенри Коанда — Варна

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Летище Букурещ Отопени Хенри Коанда — Варна на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Летище Букурещ Отопени Хенри Коанд до Варна?

Международно летище Анри Коанда (на румънски: Aeroportul Internațional Henri Coandă) е най-натовареното румънско международно летище, което се намира на 16 км северозападно от Букурещ, в град Отопени.

Летище Отопени е използвано, като авиобаза на немските военновъздушни сили. До 1965 г. се използва и е ограничено само за военни дейности, като се използва основно от румънските военновъздушни сили.

Международно летище Анри Коанда се състои от един терминал с две основни сгради (през годините считани за различни терминали). Тези сгради са залата за излитащи (известна още, като залата за международни заминаващи) и залата за пристигащи (известна още, като залата за междунардни заминаващи/вътрешни линии)

За да стигнете от летище ”Отопени” до гр. Варна, България, първо трябва да стигнете то автогарата на гр. Букурещ, която се намира на 18километра от летището.

За да го направите трябва да пътувате по път Е60 34 минути, като се движите само на юг. Преминете зологическата градина, музея по естествена история и продължете на дясно, след което вземете първият ляв завой.

Продължете по Strada Buzesti и по булевард Natjunie Unite. След като достигнете до кръговото движение на офис на държавната администрация завийте на дясно и продължете само на право. Така ще достигнете до автогара Филарет.

Автобусите, пътуващи посока Варна са на фирмите:

ПЕГАСУС-ГРУП ЕООД

Пътуващ по линия Отопени – Варна. Пътува всеки ден от седмицата като тръгва от отопени в 04:00ч. и пристига в крайна спирка Варнав 09:00ч.

АМИГОС БУС” ЕООД

Пътува само в четвъртък като тръгва от Прага, пристига в Букурещ в 05:35ч. и тръгва от Букурещ посока Варна в 05:40ч. Часът на пристигане във Варна е 10:20.

ОРЛАН

Пътува в дните Понеделник и Петък. Минава през Букурещ в 00:00ч. и тръгва в 11:30ч., посока Варна. Пристига във варна в 00:00ч.

ФликсБус СЕЕ

Букурещ - Варна Часът на тръгване от начална спирка Букурещ - 21:30ч.,а часът на пристигане в крайна спирка Варна - 03:10ч.

Забележителности във Варна

Във морската столица на България- Варна, могат да се видят много забележителности, като например Аладжа манастир, морската градина, варненският археологически музей, римски терми, множество църкви, делфинариум, акваполис както и ретро музей.

Забележителности във Букурещ

Националният художествен музей с над 100 000 произведения на изкуството Определено си заслужава да посетиш Националния худежествен музей (Muzeul National de Arta), особено ако си почитател на изкуството. Художествената колекция включва над 100 000 произведения на изкуството, които са разделени в две секции – на румънски и на чуждестранни творци.

Дворецът на парламента (Palatul Parlamentului)

е построен по време на режима на Чаушеско и общо взето е най-известната и емблематична румънска сграда. Масивната външна архитектура има огромни стълбища, а стаите вътре са обсипани с полилеи по таваните.

Усети духа на селото в Музея на селото

Музеят на селото (Muzeul Satului) е изключителен с това, че е най-големият открит музей в цяла Европа. Той се простира на цели 30 акра по бреговете на езерото Херастрау и предава духа на румънското село на всички посетители.