Автобусни билетиЛетище-Букурещ-Отопени-Хенри-Коанда - Русе

Изберете дата, за да купите автобусен билет Летище Букурещ Отопени Хенри Коанда — Русе

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Летище Букурещ Отопени Хенри Коанда — Русе на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Летище Букурещ Отопени Хенри Коанда до Русе?

Летище Анри Коанда в Букурещ, наричано още международно летище Отопени, в момента е единственото летище за пътници, обслужващо румънската столица.

Намира се в квартал Отопени в северната част на града. Той обслужва около 12 милиона пътници годишно, част от които са трансферни пътници.

Разположено в южната част на страната, летището в Отопени осигурява отлични връзки с големите градове около Румъния.

Летище Отопени не е много популярен за международни трансфери, тъй като обслужва маршрути само до Европа, с изключение на няколко дестинации до Близкия изток. Има редица безмитни търговски обекти и летища.

Имайте предвид, че пътниците отчитат много високи цени в сравнение с други летища в Европа. Бутилирана вода струва около 2,50 евро, а кафето започва от 5,50 евро. Местната валута не се приема в безмитните магазини, само EUR, USD и плащания с карти.

В случай на дълго спиране, логично решение е да посетите град Букурещ. Имайте предвид, че Румъния е страна членка на ЕС, която все още не е член на граничния съюз Шенген, следователно може да се наложи да имате транзитна виза.

Проверете предварително състоянието си или ако вече сте на летището, винаги можете да се консултирате с служител по имиграцията на място.

В случай, че искате да искате да пренощувате в хотел на летището - добрата новина е, че квартал Отопени е урбанизиран, предлагайки приличен избор на хотели. Хотел Отопени, хотел Летище Рин, Анджело са само част от имотите, разположени на 5 минути с кола от терминала.

Повечето хотели предлагат безплатни трансфери до летището, така че просто питайте кога резервирате.

Автогарата в гр. Букурещ се намира на адрес - Filaret Station, Strada Doctor Constantin Istrati 1, București, Румъния, което от своя страна се намира на 19км от летището в града.

За да стигнете от летището до автогарата, трябва да тръгнете на юг по главен път Е60 и да продължите само на юг.

След като задминете зологическата градина продължете на юг посока парк Кинг Махай, след което ще наближите музея по естествена история.

Продължавайки на право към Букурешкият университет, след него към старият град по път Е70, след което трябва да завиете на дясно посока ресторант „Зао”, карайте 50 метра на право и завиите на ляво. После продължете да следвате пътя и на втората отсечка вземете завоят на дясно. Там се намира автогара Филарет.

С кой автобусни компании може да пътувате между Букурещ и Русе?

Автобуси на транспортна фирма ПЕГАСУС-ГРУП ЕООД се движат по линия: Отопени – Варна през всеки делничен ден. Тръгва от спирка „Отопени” в 04:00ч. и пристига в букурещ в 4:25ч. След кратка 5 минутна почивка тръгва в посока гр. Русе и пристига в 06:00ч.

Друг автобус движещ се в посока Отопени - Русе тръгва от спирка „Отопени” в 15:30ч. посока гр. Варна, като пристига в гр. Русе в 18:00ч. Движението в тази линия се извършва от Понеделник до Неделя.

Друг автобус движещ се по линия Отопени - Русе тръгва от начална спирка „Отопени” в 19:45ч. и пристига на крайна спирка гр. Русе в 23:00ч. Този автобус пътува само в Неделя.

Друга транспортна фирма, която има автобуси движещи се по линия Прага - Варна и преминаващи през Букурещ и Русе е „АМИГОС БУС” ЕООД.

Автобусите на Амигос БУС ЕООД пристигат в Букурещ в 05:35ч и след 5 минутен престой търгват в посока гр. Русе. Часът на пристигане в гр. Русе е 07:00ч. Автобусите пътуващи по тази линия се движат само в четврътък.

Орлан” е друга транспортна фирма, която предлага автобусни превози, тръгващи от Прага и преминаващи през гр.Букурещ и гр. Русе. Автобусите на тази транспортна фирма пристигат в гр. Букруещ в 00:00 и тръгват в посока гр. Русе в 11:30 часа. Автобусите на транспортна фирма „Орлан” пътуват само Понеделник и Петък.

Груп Плюс ООД” пътува по маршрутна линия Букурещ  София, като минава и през гр. Русе; Часът на тръгване от начална спирка Букурещ е 16:00, пристигането в гр. Русе е в 17:50; Автобусите се движат всеки ден от Понеделник до Неделя.

По време на престоя си в Букурещ помислете да посетите Carusel Carturesti, румънския Атеней, Tea Art в Infinitea, Mogosoaia Palace, Cinema Studio (Bulevardul Gen.), манастира Stavropoleos, театъра Masca, националният музей и други забележителности.

Забележителности, които може да посетите в гр. Русе

В гр. Русе също има много красиви и интересни места, които може да посетите. Част от тях са : Ивановските скални църкви, които са исторически скален манастир, скален манастир „Свети Димитър”, Русенски Лом(парк), Дунав Мост и още много други.