Автобусни билетиПловдив - Несебър

Изберете дата, за да купите автобусен билет Пловдив — Несебър

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Пловдив — Несебър на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Пловдив до Несебър?

Разстоянието между града под тепетата и гр. Несебър е 284 км и се изминава за около 3 часа с автобус по автомагистрала „Тракия” А1.

Адресът на автогара Юг в гр. Пловдив е: бул. „Христо Ботев“ 47, 4000 Център, Пловдив.

Aдресът на автогарата в гр. Несебър е: Несебър, ул. Кк Слънчев Бряг, Автогара

Как може да стигнете до автогарата в гр. Пловдив?

До автогара „Юг” в гр. Пловдив, може да стигнете по различни начини, в случай че не разполагате с кола или друг вид собствен транспорт.

Автобусите , които спират в близост до автогарата в гр. Пловдив са с номера 12,21,99. А най-близката спирка до автогарата в гр. Пловдив е: „Гара Филипово”, която се намира на 150метра разстояние.

С кои автобусни компании може да пътувате от Пловдив до Несебър?

Автобусите, които се движат в направление Пловдив - Несебър и тръгват само от автогара Юг са на превозвачите:

“Меделин - Горанова и сие СД”

Те пътуват всеки ден от седмицата, като тръгват от гр. Пловдив автогара Юг в 06:45ч и пристигат в Несебър в 12:06. Цената на билета е около 20лв.

„Юнион Ивкони”

те пътуват всеки ден от седмицата от 13:05ч и 19:00ч, като цената на билета е 24лв. Продължитлеността на пътуването между тези 2 дестинации е в рамките на около 5 часа. В зависимост от спирките и почивките, които прави съответният превозвач.

Автогарата в гр. Пловдив

Е една от най-модерните автогари в България. Тя разполага с много гишета и разнообразие от пътуващи автобуси. Освен това, тя предлага и безплатен интернет, а в близост до нея има различни закусвални, места за почивка и отдих, както и магазини.

В близост до град Несебър се намират градовете:

Слънчев Бряг, Равда, Ахелой, Поморие. Всички те са много красиви и предпочитани дестинации за летните месеци, както от българи така и от туристи.

Какви забележителности може да видите във и около Несебър?

Град Несебър е град намираш се на българското черноморие. Той се намира в област Бургас и е в непосредствена близост до най-известният летен курорт на България - Слънчев Бряг.

Разстоянието между двата курорта е около 5 км, което може да се приеме че ги обединява в един огромен туристически комплекс.

Град Несебър е сравнително малък на размери град, но за сметка на това е град с хилядолетна история, която датира от преди над 3100 години.

В него има изключително много и разнообразни забележителности и атракции, които будят интерес у неговите жители и посетители.

Сред най-известните забележителности в града църквата „Свети Йоан Алитургетос”. Изключително величествена, тя е една от стоте национали обекти и предпочитана дестинация за посещение от малки и големи.

В гр. Несебър има и много музеи, най-известният от който е Археологическият музей. В него се съхраняват различни видове археологически находки, артефакти и ако посещавате града определено си струва да го разгледате.

В гр. Несебър също така се намира и най-големият аквапарк в България, който предлага на своите посетители широко разнообразие от водни забавления като големи пързалки, басейни, лодки и много други.

В заключение може да кажем, че ако искате да прекарате времето си по най-добрият начин, да се насладите на красиви плажове, природа, изкуство, история и места за релакс, то гр. Несебър е правилната дестинация.