Автобусни билетиПловдив - Сливен

Изберете дата, за да купите автобусен билет Пловдив — Сливен

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Пловдив — Сливен на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Пловдив до Сливен?

Разстоянието между град Пловдив и град Сливен е 176 километра и може да бъде изминато за около 2 часа в случай, че пътувате с автобус по автомагистрала „Тракия”

Автогара ЮГ в гр. Пловдив се намира на адрес: бул. „Христо Ботев“ 47, 4000 Център, Пловдив., а адресът на автогарата в гр. Сливен е: 8801 Сливен Център, Сливен

Как да стигнете до автогарата в гр. Пловдив?

Може да стигнете до автогарата в гр. Пловдив, като използвате някоя от следните автобусни линии, които спират близо до Автогарата: 12, 21, 99.

Най-близките спирки до автогарата в гр. Пловдив са: „Гара Филипово”, която се намира на около 145 метра разстояние.

Кои автобусни компании пътуват от Пловдив до Сливен?

Шумен ПА ООД – Пътува в дните: Вт, Пт, Нд - 15:30ч, цена на билет 6лв. Пристига в Сливен в 18:23ч.

Меделин - Горанова и сие СД - Пътува в дните: Пн, Вт, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд, цена на билета около 10лв. тръгва от Пловдив в 06:45ч., пристига в Сливен в 09:35ч.

Кавказ Бус ЕООД Пътува в дните: Пн, Вт, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд тръгва от Автогара Пловдив в 14:30, пристига в Сливен в 17:15, цена на билета 10.00лв.

Друга алтернатива на транспорт от Пловдив до Сливен е пътуването с влак.

Влаковете, които се движат по направление Пловдив - Сливен, тръгват от Пловдив в часовете: 05:03ч., 07;37 ч., 09:00 ч., 10:30 ч., 13:50 ч., 14:10 ч., 16:00 ч., 16:05 ч., пътуването протича за около 4 часа

Адресът на ЖП гара Пловдив е: Адрес: бул. „Христо Ботев“ 46, 4002 Южна промишлена зона, Пловдив, а ЖП гара „Тракия” се намира на бул. „Шипка” 2.

Автогарата в Пловдив

Автогарата в гр. Пловдив е една от най-модерните в страната. Тя е единствена по рода си и представлява комбинация от спирки както на автобуси така и на влакове, дава възможност за оптимално пътуване в цяла Европа.

В близост до автогарата се намират търговски центрове, разнообразни магазини, кафенета, заведения и хотели.

Какви забележителности има в Сливен?

В гр. Сливен също има много забележителности, които си струва да бъдат разгледани. Сливен е град с богата история, датиращ от преди много векове.

Той се намира между Ямбол и Нова Загора. Най-известните забележителности в града са резервата Кутелка, в които има разнообразие от животински и растителни видове, крепостта Туида, която е не просто крепост а и музей.

В Сливен също така има много църкви и храмове, паметници и музеи. По-известните от тях са паметникът на Хаджи Димитър, къщата музей на Миркович, Къщата музей на сливенският бит и други.

Кои градове се намират в близост до Сливен?

В близост до гр Сливен се намират и други големи български градове като Ямбол, на изток - Бургас, на северозапад Велико Търново.

Всички те са големи и красиви, с добра инфраструктура, много и разнообразни търговски центрове, исторически и културни паметници и музеи.