Автобусни билетиПловдив - Стара-Загора

Изберете дата, за да купите автобусен билет Пловдив — Стара Загора

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Пловдив — Стара Загора на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Пловдив до Стара Загора?

Разстоянието между града под тепетата и гр. Стара Загора е 102км и се изминава за около 1 час и 20 минути с автобус по автомагистрала „Тракия” А1.

В Пловдив има 3 автогари, но главната от тях е Юг и тя предоставя транспорта от Стара Загора. Другите 2 автогари са:

Автогара Родопи - Автогара „Родопи“ е автогара в град Пловдив с второстепенно значение. Автогара „Север“ е автогара с второстепенно значение в град Пловдив., която се намира на ул. Димитър Стамболов.

Автогара „ЮГ” в гр. Пловдив се намира на адрес: бул. „Христо Ботев“ 47, 4000 Център, Пловдив.

Aдресът на автогарата в гр. Стара Загора е бул. Славянски 62

Как да стигнете до автогара Юг в гр. Пловдив?

Автобусните линии, които спират близо до Автогарата са: 12, 21, 99. Най-близките спирки до автогарата в гр. Пловдив са: „Гара Филипово”, която се намира на 150 метра разстояние.

С кои автобусни компании може да пътувате от Пловдив до Стара Загора?

В направление Пловдив до Шумен се движат автобусите на Превозвач:

Шумен ПА ООД

Те тръгват от гр. Пловдив в 15:30 и спират в Стара Загора в 17:04. Цената на билета е 7,00лв..

Друга транспортна фирма движеща се по същото направление е :

Меделин - Горанова и сие СД

Автобусите й тръгват от Пловдив Автогара Юг в:

Автогара Юг 06:45, 07:00,11:00,12:00,15:00,16:00,16:30, а пътуването до Стара Загора е в рамките на 2 часа. Цената на билетите е 8лв.

Хеброс бус АД

Пътува в дните: Пн, Вт, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд Цена на билет 7лв. Тръгва в 09:20, пристига в Стара Загора в 10:40.

Кавказ Бус ЕООД

Пътува в дните: Пн, Вт, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд Тръгва в 14:30 пристига 15:55ч. Цена на билет 8лв

Пловдив експрес - 2000 ООД

Пътува в дните: Пн, Вт, Ср, Чт, Пт, Сб, Н Тръгва в 08:30, 10:00, цена на билет 9лв. Пловдив Автогара Родопи – Стара Загора 15:30ч.,

Влаковете, пътуващи от Пловдив за Стара Загора, тръгват в часовете 05:03ч., 07:37 ч., 09:00 ч., 10:30 ч., 13:00 ч., 13:50 ч., 16:00 ч., 17:00 ч., 18:37 ч., 19:20 ч., 23:52 ч.. Пътуването протича за около 2 часа и 30 минути.

В близост до гр. Стара Загора се намират градовете Нова Загора, на север - Казанлък, на Юг - Димитровград, а на изток – Чирпан, всички те са красиви градове предлагащи на своите жители и посетители разнообразие от красива природа, история и забележителности.

Автогарата в гр. Пловдив е една от най-големите автогари в България, тя е модерна и разполага с места за отдих и почивка, интернет, магазини за храна и напитки, а в близост до нея има градски и обществен транспорт.

Какви забележителности може да видите във и около Стара Загора?

Град Стара Загора е изключително красив град. В себе си той обединява красотата на съвременната архитектура и нови улици и сгради, заедно с духа на миналото.

Стара Загора е сравнително голям град с население над 230 000 души. В нея има много забележителности, които могат да бъдат видени, част от тях са:

Регионалният исторически музей

В който се помещават изключително много и разнообразни артефакти и предмети, част от които датират от преди 5990 години.

В гр. Стара Загора също така може да разгледате и къщата на архитекта – забележителност, която представлява дома на вторият архитект в града. Къщата е много интересна архитектурна забележителност.

Античният комплекс Августа Траяна е друга забележителност в Стара Загора. Тя датира още от времето на римляните и представлява сцена запазила автентичният си вид от преди хилядолетия, на която днес се провеждат концерти.

Друга голяма и важна забележителност в гр. Стара Загора е художествената галерия, в която се помещават много и разнообразни експозиции от различни произведения от живопис, графики, иконопис и други.

Музеят на религиите също така е известна забележителност в града. Музеят е изключително впечатляващ и представлява джамия, в която прави впечатление със своите стенописи.