Автобусни билетиРазград - Букурещ

Изберете дата, за да купите автобусен билет Разград — Букурещ

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Разград — Букурещ на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Разград до Букурещ?

Разград се намира на 154км южно от гр. Букурещ. Разстоянието между двата града е 154км и се изминава с автомобил за 2 часа и 40 минути.

Информация за автогарите

Автогарата в гр. Разград се намира на адрес: бул. „Априлско въстание“, 7200 Разград; Автогарата в Букурещ се намира на адрес: Autogara Filaret, Strada Doctor Constantin Istrati, București, Румъния.

Как да стигнете до автогарата в Разград?

Автогара Разград се намира на бул. „Априлско въстание“, 7200 Разград.

За да стигнете до нея може да се ориентирате по магазин Лидл или магазин технополис в града. Те са разположени непосредствено от дясно на бул. „Априлско възтсание”. В посока запад от тях на около 500м от дясно се намира автогарата на града.

С кой автобусни компании може да пътувате между Разград и Букурещ?

Транспортните фирми, които предлагат превоз от Разград до Букурещ са:

ПЕГАСУС-ГРУП ЕООД

Автобусите на Пегасус- Груп ЕООД тръгват от начална спирка Варна – 22:45, а часът на пристигане в Разград е 00:40, след което се прави 5 минутна почивка и се тръгва в посока Букурещ, като часа на пристигане в Букурещ е 03:15 Автобусите на Пегасус-Груп ЕООД пътуват всеки ден от седмицата.

АМИГОС БУС”ЕООД

Автобусите на транспортна фирма АМИГО БУС ЕООД пътуват само в четвъртък те пристигат в Разград в 12:10 и тръгват посока Букурещ в 12:15. Часа на пристигане в Букурещ е 14:40

ФЛИКСБУС СЕЕ

Автобусите на фирма ФЛИКСБУС СЕЕ пътуват всеки ден. Те пристигат на автогара Разград в 23:40 и тръгват в посока Букурещ в 23:45. В 03:10 пристигат в Букурещ.

Орлан

Автобусите на транспортна фирма Орлан пътуват само в дните Понеделник и Петък. Те пристигат на автогара Разград в 00:00 и тръгват в посока Букурещ в 09:30; Часът на пристигане в Букурещ е 00:00.

Какво може да видите в Разград и Букурещ

Разград

В Разград има много забележителности, които си струва да бъдат видяни.

Археологически резерват Абритус

Намира се на около 1-2 километра от Разград в местността Хисарлъка. Намерени са невероятни останки от римски военен лагер (кастел) и късноантичния-ранновизантийския град Абритус. Открити са останки от крепостни стени, сгради, порти, склад за храна, жилищни постройки и други.

Къща-музей на композитора Димитър Ненов

Къщата е родна на видния композитор и пианист Димитър Ненов, който е представител на Второто поколение български композитори. В нея е отразена инфромация за живота и делото му, както и е показано пианото, на което той е свирил като малък. Ненов е един от основателите на Дружество на българските компонисти “Съвременна музика” (1933) и първият негов секретар и касиер.

Сградата на гимназията “Екзарх Йосиф I”

Тя е от 1885 година и е дело на архитекта Фридрих Грюнангер, който е бил известно време архитект на Разград. Това е първата сграда в града в стила на европейската архитектура. Паметник на културата с местно значение. И още много други забележителности.

Букурещ

В Букурещ, града който е столица на Румъния може да се насладите на изключително много културни забележителности – като триумфалната арка в центъра на града, която е била посторена в памет на войниците, които се сражавали в първата световна война, много музеи;

Старият град

Той ще ви очарова с китните си павирани улички и старите сгради. На всеки ъгъл цветни кафенета, барове и ресторанти ви приканват да седнете и да се потопите в неповторимата атмосфера. Ще видите бившия хан “Луи Манук”, превърнат в луксозен хотел-ресторант, княжевската църква, която е най-старата сграда в Букурещ, както и Стария княжевски съд на Влад Цепеш (по-известен като граф Дракула).

ТЕРМЕ БУКУРЕЩ

Това е уникален спа комплекс, най-големият в Европа. Разположен е в покрайнините на града и предлага забавление и релакс на топ ниво. Комплексът се простира на площ от над 30 000 кв. метра и включва множество басейни с топла минерална вода, скоростни пързалки, сауни, парни бани и други.