Автобусни билетиРусе - Букурещ

Изберете дата, за да купите автобусен билет Русе — Букурещ

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Русе — Букурещ на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Русе до Букурещ?

Русе е град в северна България, намиращ се на 90км южно от столицата на Румъния – Букурещ. Ако сте решили да пътувате с автобус, ще изминете това разстояние в рамките на 1 час и 40 минти. Движението се извършва по висококласен път Е85.

Информация за автогарите:

Адреса на автогарата в гр. Русе е: бул. „Цар Освободител“ 156, 7012 Юг, Русе. Адреса на автогарата в Букурещ е Autogara Filaret, Strada Doctor Constantin Istrati, București, Румъния.

Как да стигнете до автогарата в Русе?

Русенската автогара се намира в южната част на града в непосредствена близост до ЖП гарата, което е преимущество в транспортната мрежа. Автогарата представлява цялостен и модерен транспортен комплекс, съобразен изцяло със съвременните изисквания за изграждането на подобен тип обществени учреждения.

Работи се с ясната цел - подобряване на условията за пътуващите. За лесното ориентиране в автогарата, на всеки сектор за чакащите има табло с информация. Секторите са 11 на брой. Всеки може да получава текуща информация, както от гишетата на съответните фирми - превозвачи, вътре в чакалнята, така и от диспечерския център.

Как да стигнете до автогарата в Букурещ?

За да достигнете до автогарата в Букурещ, тръгнете в посока север от общината на града по улица Strada Fabrica De Chibrituri, на втората пресечка завийте в дясно. На около 500метра от дясно ще видите автогара Filaret.

Автогара Русе разполага с:

Санитарни възли, климатизирана чакалня, магазини, телефонни апарати, които работят с карти, билетни каси, аптека, информационно бюро, паркинг, закусвалня.

Автогара Филарет Букурещ разполага с: Климатизирана чакалня, паркинг, информационно бюро, магазини, закусвали

С кои автобусни компании можете да пътувате между Русе и Букурещ?

Фирмите, които пътуват в посока от гр. Русе към Букурещ са :

ФликсБус СЕЕ – автобусът на фирма ФликсБус СЕЕ тръгва от гр. Варна в посока Букурещ в 21:30ч.

Автобусът пристига в гр. Русе в 00:45 и след кратка 5 минутна почивка в 00:50 тръгва посока Букурещ. Автобусите на фирма ФликсБус СЕЕ пътуват всеки ден от Понеделник до Неделя.

Пегасус-Груп ЕООД – автобусът на фирма Пегасус-Груп ЕООД тръгва от гр . Варна в 22:45ч. и пристига в гр. Русе в 01:40ч. Има 5 минутен престой, след което тръгва посока Букурещ в 01:45ч.

Други автобусни линии в посока Русе - Букурещ на ПЕГАСУС-ГРУП ЕООД тръгват от гр. Варна в 09.30ч и пристигат в гр. Русе в 12:25. Всеки ден има автобуси, които се движат по този маршрут.

Груп Плюс ООД е следващата транспортна фирма, която пътува по линия гр. София Букурещ. Автобусът тръгва от София в 00:30ч. и пристига в гр. Русе в 05:40ч. Час на тръгване в посока Букурещ: 5:45ч. Автобусите се движат по тази линия всеки ден от Понеделник до Неделя.

Орлан е превозвач, който се движи по линия Добрич  Прага, пътува в дните от Понеделник до Петък като тръгва от гр. Добрич в 06:00ч. Пристига в гр. Русе в 00:00 и тръгва в посока Букурещ в 11:00ч. Автобусите на транспортна фирма Орлан пътуват само в Понеделник и Петък.

След кратка почивка в 13:00 те тръгват в посока Букурещ.

Автобусите на транспортна фирма „АМИГОС БУС” ЕООД тръгват от гр. Варна в 10:00 и пристигат в гр. Русе в 13:15. Имат 5 минутна почивка за престой и в 13:20 тръгват в посока Букурещ.

От къде може да закупите билети?

Билети може да се запазят и закупят предварително на съответните гишета както на всяка автогара, както и онлайн.

Багаж

Атвобусите движещи се от гр. Русе до гр. Букурещ са големи, комфортни и удобни. Разполагат с интернет връзка, удобни седалки, помещение за багаж и климатик.

Цени на билетите

Цените на билетите са: 18,22,30лв в зависимост от транспортната фирма, която изберете.

Какво може да видите в Русе?

В гр. Русе има много забележителности, които може да бъдат видяни. Част от тях са Пантеона на възрожденците, Екомузей с аквариум, младежкият парк, Виенската къща, Регионалният исторически музей, моста на въздишките, русенската опера и много други.

Какво може да видите в Букурещ?

В Букурещ също има много забележителности, които могат да бъдат разгледани. Сред тях е парламента, който представлява внушителна сграда от гранит и камък; Концертната зала Атенеум, триумфалната арка;

Сградата на двореца СЕС, църквата Ставрополеос, природонаучен музей, кралски дворец, музей на селото и много други.