Автобусни билетиСолун - Стара-Загора

Изберете дата, за да купите автобусен билет Солун — Стара Загора

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Солун — Стара Загора на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Солун до Стара Загора?

Разстоянието между Солун и Стара Загора е 435км и може да бъде изминат за около 5 часа и 30 минути ако се движите по Егнатиа ОДС / А2/ Е90 с автобус.

Солунската автогара „Македония“ се намира на запад на около 5 километра от центъра на Солун.

Лесно достъпна е през центъра, но също и през новия западен градски възел, който директно е свързан с околовръстния път на Солун. Мястото избрано за построяване на Автогарата помага за скоростта на всеки маршрут до всяка посока също и на пристигащите в града.

Кои автобусни компании пътуват от Солун до Стара Загора?

Автобусите, които се движат в посока Солун 🡪 Стара Загора са на автобусна компания „АРДА ТУР” ЕООД, „ТУРИС СЕРВИЗ ХОЛДИНГ” АД”.

Арда Тур пътуват от 10:40 с цена на билет 55лв, а ИЛИАС ТРАВЕЛ от 09:00 и 10:15 като цената на билета е 59лв.

Какви забележителности може да видите около и в Стара Загора?

Музей на религиите

Тук се намира музеят на религиите, който е бил признат за такъв през 1927 година, тук има артифакти и артикули от преди 12 000 години.

Римската улица и античния форум

В близост се намира форумен комплекс от древността, както и римска главна улица, този комплекс е безплатен за посещаване и може да го разгледате когато пожелаете.

Парковете

В Стара Загора се намират едни от най-красивите и големи паркове в България – парковте имат пешеходни алеи, по които може да се разходите, различни видове животни и растения.

Какви забележителности може да видите около и в Солун?

В Солун също има много забележителности, които си струва да бъдат видени. Част от тях са:

Крайбрежната алея

Това е алея край брега и е много подходяща за разходки със семсйтвото и пряителите. След бялата кула пък се намира едно от най-предпочитаните за снимки места в Солун – а имено скулптурата с чадърите.

Милос

Милос е голям комплекс, който предлага различни видове развлекателни занимания. Там има много галерии, кафенета, ресторанти, заведения, забавления.

Олимпийският музей

Това е музеят, който представя една интересна експозиция на олимпийските спортове. Има какво да се види и заслужава да му отделите от вниманието си.