Моля, прегледайте списъка на страните, които са затворили границите си във връзка с коронавируса. Вижте тук

Автобусни билетиСофия - Несебър

Изберете дата, за да купите автобусен билет София — Несебър

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите София — Несебър на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от София до Несебър?

Разстоянието между София и град Несебър е 417 км и може да бъде изминато за около 4 часа и 6 минути, в случай че се движите по автомагистрала „Тракия”/А1/.

Адресът на Централна Автогара София е: бул. „Княгиня Мария Луиза“ 100, 1202 Централна, София.

Aдресът на автогарата в гр. Несебър е: ул. Кк Слънчев Бряг, Автогара

Как да стигнете до автогарата в гр. София?

Има различни начини за да стигнете до автогарата в столицата на България. Ако използвате кола или такси нейният адрес е бул.Княгиня Мария Луиза. Ако ще използвате градски транспорт или метро, може да използвате някой от следните автобуси - 213, 413,404 или метро с номер М2.

В близост до автогарата има автобусни спирки и те спират на около 300м от нея. Такива спирки са спирка Козлодуй, метростанция и спирката на централната автогара.

Кои автобусни компании пътуват от София до Несебър?

По направление София - Св. Влас се движат автобусите на транспортна фирма АЛЕКСИЕВ - 91- ВД ЕТ, цената на билета е 34лв, а пред пред последната спирка е гр. Несебър. Час на заминаване – 09:30ч.

Също така от София до Несебър се движат и автобусите на фирма Юнион Ивкони от: 00:00ч., 08:00ч.,10:00ч.,11:00ч.,17:00ч., Цена на билета 29лв.

Автогарата в гр. София

Автогарата в гр. София е една от най-големите в страната, тя предлага на своите клиенти многобройни възможности за пътувания до разнообразни дестинации по цял свят. В нея има интернет, отопление, различни магазини и закусвални.

Градове в близост до гр. Несебър

В Близост до гр. Несебър се намират и други черноморски курорти. Такива са Слънчев бряг, Свети Влас, Елените, / на север/ а на юг се намират - Равда, Ахелой, Поморие.

Какви забележителности може да видите в и около Несебър?

В гр. Несебър има изключително много забележителности. Града е един от най-древните не само в България, но и в Европа, датиращ от преди повече от 3100 години.

Сред най-известните му забележителности са Мелницата, до която всеки посетител на Несебър си прави снимка.

Православната църква носеща името “Свети Йоан Алитургетос”, която е една от 100-те национални туристически обекта и също така е част от световното наследство. Красива и величествена, тя се намира на ул. Рибарска, в старият град в Несебър.

Друга забележителност в града е Археологическият музей, в който се помещават изключително много и разнообразни артефакти, пазещи духа на миналото в себе си.

За любителите на съвременните и летни начини на забавление, гр. Несебър предлага възможност за посещаване на голям Аквапарк. Един от най-големите в страната. В него има много и разнообразни атракции като закрити скоростни пързалки, различни водни люлки, лодки и други.

Не пропускайте възможността да посетите и античният амфитеатър в Несебър, който е един от най-известните амфитеатри в България.

Град Несебър има изключително много приятни и красиви плажове, които са предпочитана дестинация за всички посетители на града през летните сезони. Плажовете са чисти, красиви и с добри условия за плуване и почивка.

Изкючително подходящ за разходки е Южният парк в гр. Несебър, в който има голямо разнообразие от красиви алеи и растителни видове. Подходящ е за почивка и отдих за малки и големи.

Енотрафският музей в града е друга забележителност, която си струва да бъде видяна. В нея се помещават голяма част от най-известните паметници на възрожденците.