Автобусни билетиСофия - Сливен

Изберете дата, за да купите автобусен билет София — Сливен

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите София — Сливен на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от София до Сливен?

Разстоянието между гр. София и гр. Сливен е 308 и се изминава за около 3 часа и 02 минути с автобус по автомагистрала „Тракия” А1.

Автогарата в гр. София се намира на адрес: бул. „княгиня Мария Луиза“ 100, 1202 Централна, София, а адресът на автогарата в гр. Сливен е: бул.”Хаджи Димитър” №42

Как се стига до автогарата в гр. София?

За да достигнете до автогарата в гр. София, може да използвате някои от съответните автобусни линии

  • Автобус – 213 (тръгва от метростанция Св.Климент Охридски)
  • Автобус – 404 (тръгва от парк Гео Милев)
  • Автобус – 413 (тръгва от Студентски град)
  • Метро: Метро - М2

Най-близките спирки до автогарата в гр.София са:

  • Ул. Козлодуй е на 371 метра
  • Пл. Централна Гара е на 209 метра
  • Метростанция Централна Гара е на 230 метра

Кои автобусни компании пътуват от София до Стара Сливен?

Автобусните компании, които пътуват в посока Сливен, тръгвайки от гр. София са:

Юнион Ивкони - с цена на билет от 20лв, пътуващи от 07:00, 11:00ч. Дорис ООД - пътуващи от централна автогара София в посока автогара Сливен в 11:00ч., 14:30ч., 17:00ч. ГРУП ПЛЮС ЕООД - 16:45ч. ГЛОБУС- ЕС ООД – 18:30ч.

Разстоянието между София и Сливен е 308 км и се изминава по автомагистрала „Тракия” А1 за 3 часа. Автобусите пътуващи в това направление са големи, модерни и удобни. Разполагат с екстри като климатик, удобни седалки, интернет връзка.

Какви забележителности може да разгледате в и около гр. Сливен?

Слѝвен е град в Югоизточна България, разположен в близост до Ямбол и Нова Загора. Той е осмият по големина в страната и е административен център на община Сливен и област Сливен.

В него и около него има много забележителности и интересни места, които може да посетите в случай че решите да преминете през града. Част от тях са:

Абланово

Тази местност е част от природен парк, който носи името сините камъни. Той се намира на около 5км от гр. Сливен. Има хубав път до там и може лесно да бъде посетен.

Крепост Туида

Крепост Туида е средновековна крепост, която предлага уникална гледка и е служила за защита от нападения на Българската държава.

Музей на текстилната индустрия

Националният музей на текстилната индустрия се намира в град Сливен. Това е единственият в България музей, който е посветен на текстилната индустрия. Запазен е от много години насам.

Хаджи Димитър - Къща-музей

Тази къща- музей се намира в града. Тя е построена от дядото на Хаджи Димитър войвода преди 3 века. Днес е изцяло реставрирана и реновирана в нейният автентичен вид.Това е къщата в която е роден Хаджи Димитър.

Сините камъни (природен парк)

Сините камъни е парк в планината, която се намира в гр. Сливен. Той е обявен за природен парк преди 30 години и в него има много и разнообразна флора и фауна. Също така над 900 различни и интересни вида растения.