Автобусни билетиШумен - Букурещ

Изберете дата, за да купите автобусен билет Шумен — Букурещ

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Шумен — Букурещ на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Шумен до Букурещ?

Шумен се намира на 200км южно от гр. Букурещ, разстоянието се изминава за около 2 часа и 45 минути с автомобил или автобус.

Автогарата в гр. Букурещ се намира на адрес : Autogara Filaret, Strada Doctor Constantin Istrati, București, Румъния.

Автогарата в гр. Шумен се намира на адрес Южна промишлена зона, Шумен.

Автогарата в гр. Шумен е нова, на два етажа разполагаща с отделение за багаж, много маси, магазини и закусвални и се намира в непосредствена близост до подлеза.

Автобуси пътуващи от Шумен до Букурещ

Автобусите, които пътуват в посока Шумен  Букурещ са на фирмите:

ПЕГАСУС-ГРУП ЕООД

Автобусите на транспортна фирма „ПЕГАСУС- ГРУП ЕООД” тръгват от начална спирка Варна в 22:45ч и пристигат в гр. Шумен в 23:55; След 5 минутна почивка тръгват в посока Букурещ и пристигат на крайна спирка „Отопени” в 03:15ч; Автобусите на тази фирма пътуват всеки ден.

ОРЛАН

Автобусите на фирма „Орлан” пътуват в дните Понеделник и Петък. Пристигат в Шумен в 00:00ч. и тръгват в 08:30ч посока Букурещ, като пристигат отново в 00:00ч.

АМИГОС БУС ЕООД

Автобусите на транспортна фирма „АМИГОС БУС ЕООД” пътуват само в Чертъвртък. Те пристигат в гр. Шумен в 11:20 и в 11:25 тръгват посока Букурещ, като пристигат там в 14:40.

ФЛИКСБУС СЕЕ

Транспортна фирма ФЛИКСБУС СЕЕ извършва транспорт всеки ден. Час на пристигане в гр. Шумен – 22:40ч. а часът на пристигане в Букурещ е 03:10ч;

Интересни места и забележителности

В Шумен и Букурещ има много забележителности, които могат да бъдат разгледани.

Част от забележителностите в гр. Шумен са:

Къща – музей „Панайот Волов”

През 1976 г. е открита експозиция, която разказва за детските и младежки години на апостола на IV Пловдивски революционен окръг. С помощта на сродника си Маринчо Бенли Панайот Волов получава завидно за времето си образование в Букурещ и Николаев. По-късно учителства в Шумен (1873-1875) и се занимава с читалищна и театрална деност.

Къща „Димитър Сребров“

Къщата на Димитър Сребров е построена през 1872 г. от местния майстор уста Драгия, за Сава Бояров, търговец манифакторист на едро, който търгувал с Цариград и Букурещ. Тя е по средата на двора и го разделя на две.

Симфониета Шумен

Шуменската симфониета е наследник на първия в България симфоничен оркестър, сформиран през 1850 година от унгарския емигрант Михай Шафран. Симфоничният оркестър в Шумен придобива статут на държавен културен институт през 1954 година.

Букурещ

Вълнуващи и привлекателни забележителности, които си струва да посетите, Букурещ е една от най-красивите европейски столици. Столицата на Румъния Ви кани да се плените в нейните музеи със своите богати колекции изложени с чувство за хумор и чар. Ако искате да разберете, кои са най-интересните атракции в Букурещ, прочетете и разберете, какво се предлага в този оживен град.

Двореца на парламента

Великолепен с впечатляващите си размери, парламентът е една от най-интересните сгради, които трябва да посетите, ако пристигнете в Букурещ. Тази огромна сграда се отличава с особен чар, в който се съчетава ренесанса и барока.

Музеят на селото

Ако смятате, че сте заинтересувани да научите повече за еволюцията на народното творчество, ви предлагаме да добавите към списъка с целите, които трябва да посетите в Букурещ и музеят на румънския селянин. Тази атракция включва най-богатата колекция от традиционни обекти в Румъния.

Парк Хеастрау

Ако искате разходки и се чувствате щастливи, когато сте сред природата, трябва да изберете Хеастрау, построен на гърба на езеро със същото име.

Ако решите да останете тук един ден, може да ползвате транспорт от Уонда, за да стигнете до това място, където със сигурност няма да скучаете, защото освен екскурзии с кораб, лодка или велосипед можете да играете тенис и да посетите Аквариум Хестрау.