Автобусни билетиШумен - Летище-Букурещ-Отопени-Хенри-Коанда

Изберете дата, за да купите автобусен билет Шумен — Летище Букурещ Отопени Хенри Коанда

Заминаване и пристигане местно време

Разписание на автобусите Шумен — Летище Букурещ Отопени Хенри Коанда на 2020 година

Намаления до 70% на автобусни пътувания

Закрити разпродажби за абонати и идеи
за бюджетни пътешествия

Популярни пътувания

Как да стигнете с автобус от Шумен до летище Отопени Букурещ?

Град Шумен се намира на около 200 километра на юг от гр. Столицата на Румъния – Букурещ. Пътят между двете населени места се изминава за около 2 часа и 40 минути с кола или автобус.

Автогарата в гр. Шумен се намира на адрес Южна промишлена зона, Шумен.

Автогарата в гр. Букурещ се намира на адрес: Autogara Filaret, Strada Doctor Constantin Istrati, București, Румъния.

Адреса на летище Отопени в Румъния е - Calea Bucureştilor 224E, Otopeni 075150, Румъния.

Автогарата в Шумен е нова и модерна, на два етажа и разполага с фоайе, място за престой, място за багаж, множество магазини за храна и напитки, закусвални, в непосредствена близост до търговски обекти, таксита и подлеза.

Автобусите, които се движат по направление Шумен - Отопени са на фирмите ПЕГАСУС – ГРУП ЕООД.

ПЕГАСУС – ГРУП ЕООД

Първият автобус на фирма ПЕГАСУС – ГРУП ЕООД тръгва от Варна и преминава през Русе, като се движи в посока Букурещ > Отопени. Часът на тръгване от спирка Варна е 22:45, часът на пристигане в Шумен е 23:55 а часът на пристигане на летище Отопени е 03:45

Вторият автобус, който се движи по направление Шумен Отопени, също тръгва от спирка Варна, но в 09:30 часа. Той пристига в гр. Шумен в 10:40 а в 14:45 пристига на крайната си дестинация – спирка Отопени.

Букурещ

Букурещ е столицата на Румъния, най-големият град и основният културен, промишлен и финансов център на страната. Населението му е около 2 000 000 души.

Мрежата на градския транспорт на Букурещ е най-голямата в страната и една от най-големите в Европа. Съставена е от Букурещкото метро и наземна транспортна система от автобуси, трамваи, тролеи и лекорелсов транспорт. Към 2007 г. има наложено ограничение от 10 000 таксиметрови лиценза.

Букурещ е центърът на националната железопътна мрежа на страната. Главната гара е Гара де Норд, предоставяща връзка с всички големи градове из страната, както и до международни дестинации като: София, Варна, Белград, Кишинев, Киев, Чернивци, Лвов, Солун, Виена, Будапеща, Истанбул, Москва и други. Букурещ е изключително красив и добре устроен град.

Не пропускайте да разгледате сградата на Парламента, която е същински дворец и е втората най-голяма по площ административна сграда след Пентагона в Сащ.

Многото и красиви градски паркове, както и централната градина Чишмиджу, чието име идва от турски и означава буквално „градина”. Също така и триумфалната арка, която е висока 27 метра и днес големите военни паради на 1 декември, когато е националният празник на Румъния, се провеждат тъкмо около тази арка.

Отделете време и на многото красиви и интересни музей в града, както и на старият град на Букурещ, който е изключително интересен и красив. Почти всички сгради в тази част на Букурещ са автентични и на стотици години.

Шумен

Град Шумен е изключително красив град свързан с много исторически събития. Град Шумен е основан преди 3200 години. Първите обитатели са траките.

По-късно тракийското укрепление се превръща във военен римски кастел. По време на османското владичество Шумен е административен и военен център.

Интересни забележителности, които могат да бъдат разгледани в и около Шумен са:

  • Шуменско плато - страхотно място за разходка,
  • Аулът на Хан Омуртаг край шумен - намира се на 10км от Шумен.
  • Мадарският конник - единственият скален релеф в Европа
  • Кръглата златна църква във Велики преслав
  • Дворцовият манастир във Велики Преслав
  • Плиска - Първата Българска столица