Внимание!
Внимание!
Моля, прегледайте списъка на страните, които са затворили границите си във връзка с коронавируса. Вижте тук >>
logo
Обслужване на клиенти
Моят акаунт
Bg
Български
English

Въпроси и отговори

Полети и автобуси

Автобусни маршрути и разписание

Използвайте формуляра за търсене на главната страница на нашия уебсайт: посочете мястото на заминаване и пристигане, желаната дата на заминаване и броя на пътниците, след това натиснете “Търсене на билет “.

Ще видите списък с маршрути в избраната посока с цената и рейтинга на превозвачите. Проверете разписанието и изберете подходящия маршрут.

Ако на избраната дата няма налични места или маршрути, сайтът ще предложи следващата дата или друга отправна точка.

Как да проверя валидността и надеждността на моя автобусен маршрут

Ние получаваме информация за всички промени на автобусния маршрут от съответния превозвач, поради което не можем да изключим възможността за промяна по причини, които са извън нашия контрол.

Веднага след като превозвачът ни уведоми, ние ще се свържем с вас и ще ви информираме за всякакви промени по маршрута.

Допълнителна информация за автобусния маршрут и номера на автобуса винаги можете да откриете чрез номера за контакт на превозвача, посочен във вашия билет.

Колко по-рано трябва да си купя билет

Обикновено превозвачите започват продажби за редовните матшрути един месец по-рано и вие можете предварително да закупите билет за желания маршрут.

Как да изчислим времето за пътуване и часа на пристигане

Средното време за пътуване, информация за спирките и очакваното време на пристигане в крайната дестинация на маршрута се показват на нашия уебсайт в разписанието на маршрута и винаги са посочени в билетите.

В същото време по пътя има случаи, които е трудно да се предвидят: неочаквано закъснение на автобуса заради пътна ситуация, преминаване на държавните граници или технически проблеми. Препоръчваме ви да предвидите допълнително време за пътуване и да не планирате прехвърляте на друг автобус или вид транспорт при по-малко от 2 часа разлика за вътрешни и по-малко от 8 часа за международни линии.

Какъв ще бъде автобусъ

Информация за автобуса, марка, налични услуги и удобства, предоставени от превозвача, се показва на нашия уебсайт, при резервиране на билет. След закупуване на билет ще видите номера на превозвача, чрез който можете да се свържете за допълнителни подробности.

Пътуване с животни

При планиране на пътуване с животно, ние настоятелно препоръчваме предварително да подготвите ветеринарен паспорт с отразени ваксинации, справка за здравния статус на животното, чанта за носене или клетка с плътни дъно, а така също и осигурена чиста питейна вода.

Превозвачът има право да регламентира правилата за транспортиране на животни в автобусите по техните маршрути, за това е необходимо изясняване на тази информация индивидуално. Моля, обърнете се към нашия екип за поддръжка, за да се свържете с превозвача, преди да закупите билет, или се обадете на номера, посочен във вашия билет.

Превоз на багаж

Моля, имайте предвид, че превозвачът има пълното право да откаже на пътника превоз на ръчен багаж или багаж, ако този багаж блокира пътеката на автобуса и пречи на преминаването на другите пътници или не съответства по количество и размер.

Информация за условията за превоз на багаж винаги можете да уточните с превозвача.

Маршрут и спирки

В разписанието на автобуса е посочен маршрутът и спирките, които са ни дадени от превозвача.

Моля, обърнете внимание, че само превозвачът може да определя маршрута и само той определя възможността за слизане и качване извън определените спирки по този маршрут.

Допълнителни въпроси относно спирките или уточняване на маршрута могат да бъдат зададете на телефонния номер на превозвача, посочен в билета.

Ако няма автобусни линии в моето направление

Нашият уебсайт показва всички актуални автобусни линии с точен брой налични места за избрана дата и брой пътници. Ние непрекъснато работим за увеличаване броя на дестинациите и включване на нови превозвачи. Вероятно маршрутът, от който се нуждаете, скоро ще се появи.

Какво ви трябва за качване в автобуса

За да се качите на автобуса, трябва да имате паспорт и разпечатан билет. Данните в паспорта на пътника и неговият билет трябва да съвпадат напълно.

При липса на едно от изброените условия или наличието на друг документ за самоличност не можем да гарантираме на пътника качване в автобуса, а превозвачът има право да му откаже пътуване.

Колко време преди отпътуване трябва да пристигнете

Внимателно прочетете информацията от билета. Понякога превозвачът посочва необходимото време на пристигане, за да се регистрирате за качване.

В останалите случаи препоръчваме да пристигнете най-малко един час преди отпътуването.

Точен адрес на заминаване, как да намерите Вашият автобус

Цялата информация за пътуването, включително точния адрес на заминаване, предоставена ни от превозвача, е на сайта в разписанието на автобуса и в билета.

Допълнителни ориентири или уточнение за геолокацията винаги можете да получите чрез номера за контакт на превозвача, посочен в билета.

Време на заминаване и пристигане

В билета винаги се посочва местното време на мястото, където се намирате. Например, ако имате автобусен билет Варшава - Минск, заминаването ще бъде по варшавско време, а пристигането - по времето в Минск.

Препоръчваме да обърнете специално внимание на разликата в часовите зони, ако планирате пътуване с прехвърляне.